CAP Conseil- analyse audit en developpement durable

Training op hoog niveau volgens gerenommeerde normen

Wil of moet je trainen in internationale normen en standaarden? Met bijna 20 jaar ervaring bieden wij trainingen op hoog niveau volgens gerenommeerde internationale normen.

Ontdek de trainingen

Onze training

Onze trainingen zijn gericht op een publiek van professionals, kenners van de basisprincipes van sociale verantwoordelijkheid en die een niveau van expertise willen verwerven dat zich richt op de soliditeit, materialiteit en samenhang van hun strategische aanpak.

Wij trainen uw teams op de meest erkende internationale normen.

Op maat gemaakte

CAP Conseil organiseert ook opleidingen op aanvraag, van één of een halve dag; ze gaan systematisch vergezeld van voorbeelden, praktische oefeningen en scenario's.

CAP Conseil geeft gratis cursussen aan studenten van de middelbare school en baccalaureaatsjaren.

ISO 26000 Training

1/2 dag: Praktische sessie

1 dag: Hersentraining

2 dagen: strategisch seminarie

Het duurt minstens een halve dag om de ISO 26000-richtlijnen concreet aan te pakken zonder te vervallen in puur theoretisch leren. Je moet tijd hebben om een methodologie te zien, specifieke tips en trucs, links met tools die je al kent.

We hebben vaak gemerkt dat een twee uur durende ex cathedra conferentie de deelnemers niet tevreden stelt, die vervolgens oefening en inhoud missen wanneer ze de richtlijnen in hun bedrijf willen implementeren. In dit geval kan er achteraf individuele coaching georganiseerd worden.

Deze formule is perfect voor grote groepen, of voor een stuurgroep die zich snel vertrouwd wil maken met de norm en zijn politieke kwesties.

Een dag "hersentraining" op ISO 26000 is zeer geschikt voor een kleine groep, die vervolgens, naast de drie uur presentatie, oefeningen, praktische implementatie en casestudy's ontvangt.

Het komt vaak voor dat we deze formule "in house" geven, wanneer het management van een bedrijf zijn strategie in vraag wil stellen en met zijn team wil werken dat verantwoordelijk is voor duurzame ontwikkeling en / of sociale verantwoordelijkheid. We geven deze cursus ook als onderdeel van universitaire seminars.

Dit tweedaagse format is het format dat we oefenen voor een publiek van 15 tot 20 vertegenwoordigers van organisaties: het is een strategische workshop op hoog niveau waarin de ISO 26000-norm op een dynamische en participatieve manier diepgaand wordt onderzocht, om zowel veel illustratieve casestudy's aan de deelnemers te geven als te werken aan de SR van hun eigen organisatie. Deze strategische workshop wordt meestal geleid door twee ervaren ISO 26000-experts die betrokken zijn bij het richtlijnontwikkelingsproces.

Deelnemers zijn meestal leden van het management.

GRI-training

De GRI-standaarden zijn vandaag de dag de referentie op het gebied van extra-financiële verslaggeving. Met onze tweedaagse certificeringscursus kom je meer te weten over de nieuwste ontwikkelingen inzake duurzame ontwikkeling en welke bijdrage bedrijven daaraan kunnen leveren. Ook leer je een duurzaamheidsverslag opstellen volgens de internationaal erkende GRI-normen.
Bekijk GRI trainingsdetails

ISO 20400 Training

ISO 20400 is de toekomstige internationale norm voor verantwoorde inkoop (SP). In de vorm van richtlijnen - niet certificeerbaar - wordt uitgelegd waarom en hoe duurzaamheidsoverwegingen kunnen worden geïntegreerd in de inkoopactiviteiten van organisaties, als onderdeel van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

De ISO 26000-richtlijnen over sociale verantwoordelijkheid zijn een sterke referentiebron voor deze norm. Ze definiëren de reikwijdte van wat wordt bedoeld met duurzaamheid toegepast op alle soorten organisaties.

1-daagse training

Het uitgangspunt van de dynamiek is het realiseren van het enorme potentieel van aankoopbeslissingen en activiteiten om de algehele duurzaamheidsambitie van een organisatie af te stemmen op de dagelijkse inkoophandeling en om duurzaamheidspraktijken in de toeleveringsketen uit te breiden.

Stap voor stap leidt onze training u in de logica van de richtlijnen :

  • Wat? Het concept: wat bedoelen we met PS?
  • Waarvoor? De redenering: de effecten binnen en buiten slecht of goedkoop.
  • Wie? Verantwoordelijkheden: wie moet wat doen, op elk niveau van de organisatie?
  • Hoe? Toezeggingen, katalysatoren en integratie in het aankoopproces.

De hele training wordt geïllustreerd met praktijkcases, oefeningen en voorbeelden van tools om risico's en kansen in uw supply chain in kaart te brengen en aan te pakken.

Het is gericht op zowel publieke als private organisaties.

Deze training is voor jou als

u bent verantwoordelijk voor duurzaamheids- en/of inkoopactiviteiten in uw organisatie
je hebt een basiskennis van maatschappelijke verantwoordelijkheid
u bent een pionier en wilt op de hoogte zijn van internationale best practices voor inkoop

Wilt u meer weten over onze trainingen?

Neem contact met ons op