CAP Conseil- analyse audit en developpement durable

Een strategie in lijn met de Sustainable Development Goals (SDG's)

Waarom de SDG's?

Sinds 2015 hebben de SDG's zich gevestigd als de onweerlegbare agenda waaraan alle bedrijven en organisaties worden uitgenodigd om deel te nemen om de uitdaging van de Agenda 2030, vastgesteld door de Verenigde Naties, aan te gaan.

Cap Conseil - ODD - Objectifs de développement durables - Nations Unies

Waarom de SDG's (SDG's) in haar MVO?

Twijfelt u over de richting die u moet geven aan uw duurzame strategie? De SDG's bieden u een "content shortcut" met een sterke materialiteit: de SDG's zijn een de facto RSO repository op zich geworden, met zijn aangepaste KPI's. Ze zijn van buitenaf nodig om organisaties aan te moedigen zich te richten op de 169 noodsituaties die achter de 17 doelstellingen staan.

Het is een krachtig hulpmiddel voor het vaststellen van een impactdiagnose.

Een eenvoudige en effectieve methodologie voor uw SDG-strategie

We hebben in 2 stappen een eenvoudige en effectieve methodiek ontwikkeld om u in staat te stellen een strategie te ontwikkelen op basis van de SDG's.

1.

Vaststelling van een strategie in relatie tot de doelstellingen en streefdoelen van de SDG's

We volgen de logica van "wat, waarom, hoe". Onze SDG's beoordeling helpt u te begrijpen wat echt belangrijk voor u is in de SDG's, waarom u om hen zou moeten geven en hoe u dit op een gestructureerde en effectieve manier kunt doen.

Om dit doel te bereiken is het essentieel dat uw organisatie een duidelijke visie heeft op wat de SDG's kunnen betekenen voor haar dagelijks leven.

SDG’s mapping : We beginnen met het uitvoeren van een analyse met uw interne team over de SDG's en de bedrijven / impact van uw organisatie.

SDG’s assessment : we beoordelen samen met uw interne team de positieve of negatieve bijdrage aan de SDG targets.

Deze mapping maakt het mogelijk om hun problemen met betrekking tot SD te begrijpen en het beste niveau van interventie voor ondersteuning te definiëren.

2.

Voorraadidentificatie en KPI's

Op basis van de verzamelde elementen definiëren we samen met u uw actieplan, rekening houdend met de interne en externe impact van uw bedrijf. Dit omvat de keuze van adequate prestatie-indicatoren die de voortgang van de organisatie in de richting van de doelstellingen van de betreffende SDG's aantonen.

SDG Awareness Workshops (SDG's)

We ondersteunen uw team ook bij een wereldwijde reflectie op de SDG's en leiden workshops met de mensen die u hebt aangewezen. Meer weten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Neem contact met ons op