CAP Conseil- analyse audit en developpement durable

GRI: het referentiemodel in de extra-financiële verslaggeving

De GRI-standaarden zijn vandaag de dag de referentie op het gebied van extra-financiële verslaggeving. Als enige officiële GRI-trainers in België begeleiden wij u van A tot Z in zijn schrijven.

Meer informatie

Cap Conseil is de enige officiële GRI trainer in België

Wij zijn dan ook goed geplaatst om u te ondersteunen bij het schrijven van een rapport in overeenstemming met deze normen die nu gezaghebbend zijn. Wij zijn GRI Certified Partner, een label dat alleen kan worden verkregen na een veeleisende training en dat elk jaar wordt vernieuwd.
CAP Conseil - GRI Training Partner - Bruxelles

Waarom een GRI-rapport?

Door een rapport te schrijven via deze standaarden, behandelt u alle belangrijke onderwerpen van uw organisatie door maatschappelijke impact op te nemen en te laten zien hoe u deze beheert.

Deze GRI-rapporten worden zeer gewaardeerd door beleggers, beleidsmakers, kapitaalmarkten en het maatschappelijk middenveld.

Als onderdeel van de Europese taxonomie wordt het opstellen van een extra-financieel verslag een verplichting voor grote bedrijven, alvorens in 2024 grote mkb'ers te bereiken.

GRI-training

GRI-standaarden zijn complex en het begrijpen van de ins en outs is de sleutel tot het waarborgen van effectieve rapportage. Wij bieden GRI-training waarmee u de kennis en vaardigheden kunt verwerven die nodig zijn om uw GRI-rapport volgens GRI-normen uit te voeren.

En als u niet over de nodige middelen beschikt om het te schrijven, kunnen wij u helpen bij het ontwerpen van uw rapportage, het verzamelen van informatie en bij de realisatie van uw GRI-rapport.

Meer informatie over training
GRI-update

De GRI-normen zijn onlangs in oktober 2021 bijgewerkt om rekening te houden met nieuwe wettelijke vereisten en druk.

  • De universele normen – nu herzien om GRI-mensenrechtenrapportage en milieu-due diligence op te nemen, in overeenstemming met de intergouvernementele verwachtingen – zijn van toepassing op alle organisaties;
  • De nieuwe GRI-industrienormen maken een consistentere rapportage van sectorspecifieke effecten mogelijk;
  • GRI thematische normen - aangepast voor gebruik met de herziene universele normen - vermelden de informatie die over een bepaald onderwerp moet worden verstrekt.

Met onze GRI-trainingen kunt u deze nieuwe elementen integreren in uw toekomstige rapporten.

Registreren

Verwijzen naar uw GRI-rapport

Door uw extra-financiële rapport met zoveel mogelijk mensen te delen, kan uw bedrijf de deugdzame cirkel van zijn duurzame strategie voortzetten.

U vergroot het bereik van uw rapport door het toe te voegen aan de rapportagedatabase van het Global Reporting Initiative, die rapporten van duizenden organisaties samenbrengt
U geeft meer zichtbaarheid aan de verantwoorde aanpak van uw bedrijf
Je draagt bij aan de verbetering van best practices in maatschappelijke verantwoordelijkheid
Neem contact met ons op